Employee advocacy

De meest overtuigende externe communicatie

Geen betere ambassadeurs dan je eigen medewerkers en klanten. Toch blijft de content van marketing of HR vaak ongedeeld. Met employee advocacy gaan we kant-en-klare content aanreiken zodat interne ambassadeurs snel posts kunnen delen met hun netwerk.

Wat kunnen we doen voor jou


Strategie
We beginnen met een analyse en selectie van de ambassadeurs, bepaling van de doelstellingen en een leuke kick-off. Voor elke stap hebben we best practices uitgeschreven.


Integratie en training
We helpen bij de opstart en integratie van de software. We hebben korte trainingen samengesteld voor uw ambassadeurs en beheerders.


Content
We maken een contentkalender zodat er met regelmaat van de klok posts online verschijnen. Ook voor de creatie van die content kunt u bij ons terecht.


Monitoring
We meten doorlopend resultaten af tegen de doelstellingen en bepalen samen waar we het plan bijsturen of uitbreiden.

Employee engagement is krachtig

Meer leads
Medewerkers zijn trots op wat hun collega’s of zijzelf realiseren. Zo maken ze je mee aantrekkelijk voor potentiële klanten.

Betere retentie
Medewerkers die lovend zijn over hun werkgever, zijn betrokken ambassadeurs. Door hen vooraf te op de hoogte te brengen van je externe communicatie versterk je dat gevoel van trots.

Meer talenten
Medewerkers die graag voor een bedrijf werken, vertellen het graag voort. Via employee engagement maken je ambassadeurs je bedrijf mee interessant voor potentiële kandidaten.

Meer klanten
Je beste klanten waarmee je een goede relatie hebt, doen ook mee aan deze social advocacy. Betrek hen er ook bij, verbreed je bereik en je geloofwaardig nog meer.

Hoe pakken we het aan?

Waarom kies je voor employee advocacy

De GDPR
Door de GDPR is het belang van ambassadorship nog gestegen. Zonder omkijken suspects aanschrijven mag niet altijd meer. Met employee advocacy krijg je jouw boodschap toch bij je doelpubliek.

Lage instapkost
Medewerkers delen vandaag al content. Met employee engagement maak je het hen niet alleen gemakkelijker, je brengt extra structuur in dat proces. Plus meer controle over social posts over je.

Meer controle
Medewerkers delen vandaag al content. Met employee engagement maak je het hen niet alleen gemakkelijker, je brengt extra structuur in dat proces. Plus meer controle over social posts over je.

Aan de slag?

Je ziet deze manier van werken wel zitten en je wil volgende maand van start met employee engagement?

  Mijn naam

  Mijn e-mailadres

  Onderwerp

  Bericht

  We houden rekening met uw privacy. Om uw aanvraag op te volgen, kunnen we uw gegevens opslaan in onze CRM-software en voegen we u mogelijk toe aan onze verzendlijst voor direct marketing per e-mail. Meer informatie over wat we met uw gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.

  Employee advocacy


  Medewerkers en de human touch
  Geen betere ambassadeurs dan je eigen medewerkers. Maar staat bij nieuwe content iedereen klaar om maximaal te delen met hun netwerk? Mja, dat gebeurt niet echt, hé. Met software voor employee advocacy zorgen we ervoor dat jouw interne ambassadeurs kant-en-klare content voorgeschoteld krijgen en ze maar ‘op het knopje’ moeten klikken om te delen. Mensen hechten meer waarde aan persoonlijke berichten van medewerkers dan aan posts van bedrijfsaccounts. Het belang van the human touch.


  Medewerkers zorgen mee voor leads
  Medewerkers zijn trots op wat hun collega’s of zijzelf realiseren. We gaan op zoek naar de interne ambassadeurs die jouw succesverhalen maar wat graag met hun eigen netwerk delen. Zonder het op te leggen, helpen we hen om mee te communiceren over jouw merk. Ze worden voor de thema’s die ze zelf kiezen als het ware thought leaders wier mening mensen graag lezen. Zo maken ze je mee aantrekkelijk voor potentiële klanten.


  Medewerkers zoeken mee naar witte raven
  Medewerkers die graag voor een bedrijf werken, vertellen het graag voort. Op een familiefeest, aan de toog, op een barbecue of op sociale media. Voor dat laatste kun je hen ook wat helpen. Nodig je ambassadeurs regelmatig uit om voor hen relevante content – zoals vacatures – te delen met hun netwerk. Ze worden een stem van het bedrijf die vertelt over wat echt gebeurt. Daarmee maken ze je interessant voor potentiële kandidaten.


  Medewerkers blijven langer
  Medewerkers die op sociale media de banden met hun werkgever aanhalen, zijn betrokken medewerkers. Door hen vooraf al op de hoogte te stellen van realisaties, versterk je het gevoel van trots en betrokkenheid. Waardoor je talent behoudt.

  News

  04 feb 2021
  Famke Robberechts komt mee aan het hoofd van Factivity

  Famke Robberechts is als managing partner aan boord. Ze komt over van Newsweek België en zal zowel commercieel als operationeel bijdragen aan de groei van Factivity.

  03 jun 2020
  Dieter Landuyt versterkt Factivity

  Factivity pakt uit met de komst van Dieter Landuyt. Dieter heeft ruime journalistieke ervaring en werkte in het verleden voor heel wat mediabedrijven. Met hem aan boord kan Factivity nieuwe markten benaderen en verder groeien .

  28 mei 2020
  Factivity op een internationaal spoor

  Factivity maakt voortaan deel uit van de internationale agentschapsnetwerken Convoy en Enterie.

  07 mei 2020
  Waze aan boord bij Factivity voor PR in België en Luxemburg

  Waze gaat in België en Luxemburg van start met een programma voor influencer- en perscommunicatie, en de navigatieapp rekent voor zijn mediarelaties op de techexpertise en ervaring van Factivity!