Vijf gouden tips om minder e-mails te krijgen van pr-mensen

Vijf gouden tips om minder e-mails te krijgen van pr-mensen

Een tijdje geleden raadde ik journalisten die vonden dat ze te vaak worden gebeld door pr-lui aan om wat vaker te antwoorden op onze e-mails. Dan <i>hoeven </i>we namelijk niet meer te bellen. Maar daardoor kreeg je natuurlijk meteen een andere discussie: journalisten vinden namelijk ook dat ze… te veel e-mails krijgen van pr-lui. Daarom presenteer ik hier niet één, maar zowaar vijf gouden tips om dat probleem de wereld uit te helpen:

 

  1. Maak een Linkedin-profiel aan en zet daarin duidelijk waar je over schrijft, waar je vaak naar op zoek bent (en eventueel wat je kunt missen als kiespijn).
  2. Zet te allen tijde je afwezigheidsbericht aan. Neen, niet om te zeggen dat je er niet bent, maar met instructies voor pr-mensen (bijvoorbeeld als je wilt dat we persberichten of uitnodigingen naar een ander adres moeten sturen).
  3. Hou de adressen van pr-mensen die je geregeld irrelevante mails sturen ergens bij, en stuur ze na een tijdje een mail met je voor- en afkeuren.
  4. Mail ons zelf. Vraag ons wat je nodig hebt (of beter nog: gooi het op Twitter). We kunnen je vaker helpen dan je denkt. Plus: zo kennen we je na verloop ook meteen ook beter en slinkt de kans dat je irrelevante mails krijgt.
  5. Als het echt de spuigaten uitloopt (en uiteraard nadat je al het andere hebt geprobeerd): installeer een spamfilter (of vraag er een aan de jongens of meisjes van IT). PR-mensen die weigeren om hun database aan te passen aan de feedback die ze van journalisten krijgen, verdienen niet beter.

Heb je zelf nog tips of aanbevelingen, dan kun je ze hieronder kwijt in de comments. We zijn benieuwd…