Help, ik heb een oplichter aan de lijn

Help, ik heb een oplichter aan de lijn

Dat dachten recent nogal wat mensen toen ze iemand met een vreemd Engels accent aan de telefoon hadden, die zich voordeed als een medewerker van Microsoft.

De beller beweert dat er problemen zijn met de pc en dat hij die snel eventjes zal oplossen door de pc over te nemen. In werkelijkheid probeert hij op een slinkse manier aan persoonlijke gegevens te geraken, zoals pincodes, of vraagt hij de persoon aan de andere kant van de lijn om te betalen. Het zal je maar overkomen als Microsoft: je naam wordt misbruikt en je kunt niet veel doen. Of toch?

Hou de controle

Samen met Microsoft beslisten we om de kop niet in het zand te steken en er zelf breeduit over te communiceren. In samenwerking met de Federale Politie en de Federal Computer Crime Unit om het geheel nog wat extra sérieux te geven.

Door zelf te communiceren, ook als er vervelend nieuws is, hou je controle over de zaak en stel je je op als open en transparant bedrijf. Het werkte: in geen enkel krantenartikel, tv- of radioreportage kwam Microsoft er slecht uit. Microsoft werd integendeel aan het woord gelaten, met advies wat je moet doen als je zo’n malafide beller aan de lijn hebt.

Flauw

Daarom deze raad: stop je niet weg als er problemen zijn. Alleen van je laten horen bij goed nieuws? Dat is een beetje flauw; journalisten hebben zoiets snel door. Natuurlijk heb je idealiter een crisisplan klaar liggen voor als het echt mis gaat. Daarover hebben we het later nog wel eens.