Factivity op een internationaal spoor

Begin deze maand kondigden we aan dat Waze zijn mediarelaties in België en Luxemburg uitbesteedt aan Factivity. Het is de start van onze samenwerking met het internationale agentschapsnetwerk Enterie. Nu breiden we onze samenwerking al verder uit in het kader van EnterieGO. Dat is een gelokaliseerd alternatief voor de fameuze ‘wires’ of Europese verzendsystemen voor persberichten.

Indien relevant voor onze markt, kan Factivity op vraag van klanten persmededelingen lokaliseren voor Belux, met de juiste tone-of-voice, aangepaste vorm en lengte, én perslijst. In onze filosofie proberen we een journalist zo goed mogelijk ten dienste te zijn met maatwerk en relatief korte persberichten die men snel kan overnemen. Het laat hen toe om zo productief mogelijk te zijn. Klanten kunnen persberichten inladen of ook laten schrijven, en vervolgens in aangepaste vorm laten versturen in 20 landen, waaronder de VS.

Ook wagonnetje aangehaakt bij Convoy

Tegelijk sluiten we ook aan bij het agentschapsnetwerk Convoy, een samenwerkingsverband van boutique PR-agentschappen in 50 landen in de wereld, van de VS tot Nieuw-Zeeland.

Dankzij onze samenwerking met Convoy kunnen onze klanten hun merk snel promoten in de landen die voor hen belangrijk zijn. Onze partneragentschappen lokaliseren en personaliseren mediarelaties heel erg volgens de manier van werken van journalisten en influencers in hun land, zoals wij dat doen in België en Luxemburg. Immers, wat hier goed werkt, levert misschien niet zozeer dezelfde resultaten op in Oost-Europa of de VS. Dankzij Convoy krijgen klanten één enkel aanspreekpunt voor hun internationale PR en toch maatwerk per land voor de best mogelijke resultaten. Die flexibele aanpak onderscheidt ons enigszins. Een van onze startups activeert alvast PR in zeven landen via het netwerk.

Andersom krijgen buitenlandse merken die al met Convoy-agentschappen werken, snel toegang tot de Belgisch-Luxemburgse media, en kunnen ze Factivity ook inschakelen voor influencercommunicatie, social media management of copywritingprojecten.

Meer informatie in het nieuwsbericht van Convoy.